Lokale specialiteter

(Klik på adresser og stednavne for at se placeringen på Google Maps)

Welshcakes
Du må ikke forlade Cardiff uden at have prøvet de lækre welshcakes. De små runde kager der også traditionelt kaldes bakestones, og som kan nydes både lune og kolde.

De består af en ganske simpel grundopskrift med mel, smør, æg, mælk, rosiner og sukkerovertræk. Men de fås i mange forskellige varianter, med blandt andet chokolade, vanille eller nødder.

De fås i de fleste større supermarkeder men bør nydes friske. Nogle af de bedste finder du hos Fabulous Welshcakes på Bute Street ved Cardiff Bay. Den lille hyggelige forretning har specialiceret sig i de populære kager, og har altid et pænt udvalg af varianter, samt andre walisiske delikatesser og souveniers.

Brains øl
People who know beer... ...HAVE BRAINS, står skrevet på en jernbanebro i det centrale Cardiff. Et humoristisk slogan for det lokale bryggeri, SA Brain, som ligger lige bag hovedbanegården. Brains er en stormagt i Wales hvad angår salg af øl på de tusindvis af pupper landet over. Bryggeriet ejer selv over 250 pubber i Wales - primært beliggende i og omkring Cardiff.

Brains er stærkt forankret i nationalfølelsen via storsponsorater af blandt andet rugbylandsholdet og Glamorgan County Cricket Club. Der lanceres året rundt en lang række sæson-varianter, som den rødlige Bread of Heaven der fejrer involveringen i rugbysportens 6 Nations turnering i februar og marts.

Brains Bitter og Brains Black er dog blandt de favoritter du bør prøve på fad hos en af pubberne i Cardiff. Brains Bitter er den klassiske lyse og friske fadøl, hvor Brains Black er det walisiske svar på den populære irske Guinness - og den gør det aldeles godt.

Walisisk cider
På pubberne i Cardiff og resten af Wales giver de mange cider-varianter, både lokale og importerede, øllene hård konkurrence. De forfriskende æble og pære udgaver ligger oftest på mellem 4%-8% alkohol og kan have stor variation i sødme og tørhed, præcis som vin.

Bedst kendt i Danmark er Carlsbergs Somersby, Sveriges Rekorderlig og den engelske Strongbow. Men i Cardiff bør du prøve de lokale udgaver fra den prisvindende producent Gwynt y Ddraig, som har hjemme i Pontypridd lidt nord for Cardiff.

De producerer et bredt udvalg på både flaske og fad, hvor af Black Dragon, den ufiltrerede Cloudy Scrumpy og den prisbelønnede Gold Medal Cider kan anbefales at prøve. Du finder dem hos de lokale pubber eller på hylderne i de fleste supermarkeder.