Derfor Cardiff

Da jeg i foråret 2007 ankom med toget til Cardiff havde jeg stort set intet kendskab til byen. Jeg rejste ud i nogle måneder for at opleve noget nyt, og valget faldt lidt tilfældigt på den walisiske hovedstad. Primært fordi jeg insisterede på at det skulle være noget andet end de sædvanlige destinationer som London, Berlin og Paris. Og det har jeg aldrig fortrudt.

Samme aften som jeg ankom fandt jeg et værelse i et lille byhus, i Cathays-området lidt udenfor centrum. Idéen om at finde arbejde på en bar blev aldrig realiseret, og derfor havde jeg masser af tid til at gå på opdagelse i min nye spændende by.

Jeg følte fra første dag at jeg havde opdaget en skjult skat, og var forundret over at den walisiske hovedstad ikke var mere anerkendt som feriedestination for os danskere og skandinavere generelt.

For Cardiff har en mindre bys charme men en stolt hovedstads mentalitet. En helt unik kombination hvor der værnes om traditionerne og autenciteten, mens prangende prestige-projekter for millioner af pund, skyder op overalt i byen. Alt synes at kunne lade sig gøre her. Waliserne er et stolt folkefærd og de er virkelig stolte af deres hovedstad. Det fornemmer man overalt.

Walisisk skæbne
Da jeg sommeren 2007 skulle forlade Cardiff, følte jeg ikke at jeg var færdig med byen. Da muligheden igen bød sig, valgte jeg derfor at vende tilbage fem år senere i foråret 2012. Skæbnen ville at jeg kort efter mødte min kommende kæreste, som jeg senere på året valgte at flytte sammen med i Cardiff.

Sommeren 2013 gik turen dog hjem til Danmark, og dermed skulle jeg igen forlade byen der har givet mig så meget. Tilflugt, inspiration, gode venner og utallige oplevelser. Én af de mere kuriøse af slagsen var at jeg grundet min baggrund som passioneret petanque-spiller, fik muligheden for at repræsentere det walisiske petanque-landshold i både Wales, England og Skotland. Sporten gav mig samtidig en unik mulighed for at komme bag facaden på det sociale liv i byen, og gav mig et endnu stærkere tilhørsforhold.

Hvorfor ikke Cardiff?
Jeg har rejst rigtigt meget i Europa gennem de seneste år, og Cardiff er efter min mening absolut én af de mest oversete hovedstæder. En by der har gennemgået en enorm udvikling som fortsat er i værk. En udvikling som giver byen et energisk flow som gør den ekstra spændende at besøge igen og igen.

Mit håb er at denne online rejseguide kan være med til at inspirere dig til at prøve noget nyt, og vælge Cardiff som destination for din næste byferie.

Rigtig god tur!

Brian Schæfer Dreyer


> Kommentarer, feedback og spørgsmål modtages gerne 

> Se min online portfolio med mine øvrige skriveprojekter