Restauranter & take aways

Anbefalinger til områder og enkelte restauranter
(Udvides løbende)


(Klik på adresser og stednavne for at se placeringen på Google Maps)

Restauranter

Jamie's Italian
Den britiske kendis-kok Jamie Oliver har med kæden Jamie's Italian fokuseret på italienske pastaretter og tapas af høj kvalitet. Og populariteten er ikke gået ud over prisniveauet. Derfor kan det varmt anbefales at besøge Jamie's Italian som ligger i det travle Hayes-område ved St. Davids 2 shoppingcentret.
Nyd maden udendørs i den smukke gågade eller mærk den summende, italienske kantine-stemning i den rustikt inderettede restaurant. Pasta-retterne er et naturligt valg, men Jamie's Italian Burger er også et hit.

Der er naturligvis også et udvalg af Jamie-souvenirs og kogebøger i restaurantens shop.

Bestil gerne bord i god tid.

Se mere her:
Jamie's Italian

Crêpeaffaire
Der er ikke mange der ikke er vilde med pandekager, og hos Crêpeaffaire kan du dyrke din indre Rasmus Klump. Den London-baserede restaurantkæde har siden starten i 2004 udvidet markedet til resten af Storbritannien samt det europæiske fastland.

Her kan du tage 'det sure med det søde', for der langes både mad- og dessertpandekager over disken. Snup én med som takeaway, eller nyd den i ro og mag i den moderne indrettede restaurant. Her får du også et udvalg af øl, vin og cider.

Varianterne spænder bredt fra thaikrydret kylling, friske jordbær med Nutella, og til kombinationen af ahornsirup og sprød bacon. Find Crêpeaffaire ved St. Davids shoppingcentret i Hayes-området.

Se mere her:
Crêpeaffaire

Vegetarian Food Studio
Kendt som Cardiffs bedste vegetar-restaurant og en af byens mest unikke spisesteder, har Vegetarian Food Studio fået landsdækkende (UK) anerkendelse for sine indiske og orientalske specialiteter. Menukortet bugner af spændende delikatesser der frister både øjne og gane, og det er bygget praktisk op så man bliver 'advaret' om de mest ildspydende retter. Et must-visit hvis du er vegetar og til stærk mad, men selv uden at være vegetar savner man ikke kødet her.

Du finder den smukt dekorerede restaurant på 115-117 Penarth Road. 10-15 minutters gang syd for hovedbanegården - på den anden side af Taff-floden.

Se mere her:
Vegetarian Food Studio

Områder

The Brewery Quarter
Ta' på en lille smagsmæssig verdensturné på få meter i The Brewery Quarter i centrum. Gemt væk på en lille hyggelig piazza bag St. Mary Street og Caroline Street, er der næsten frit valg på alle hylder: Spansk, fransk, portugisisk, amerikansk, mexicansk, indisk og naturligvis walisisk.

Navnet skyldes at byens bryggeri, SA Brains, tidligere lå placeret her før det flyttedes til den nuværende placering syd for hovedbanegården.

Bryggeriet har da også sin egen restaurant, The Yard Bar & Kitchen, hvor du naturligvis kan nyde en kold Brains og prøve en af de klassiske walisiske retter.

Se mere her:
Old Brewery Quarter

Mermaid Quay
Få en snert af sydlandsk riviera-stemning på en solrig sommerdag ved Cardiff Bay. Mermaid Quay (Havfrue Kajen) er fællesbetegnelsen for havnefrontens bar- og restaurationsområde, som er domineret af franske og italienske restauranter.

Her finder du bogstaveligt talt noget for enhver smag. Fra gennemført gourmet til en budgetvenlig burger. Bedste udsigt til maden finder du hos Bosphorus og Bayside Brasserie.

Stående i vandet på tolv piller serverer Bosphorus tyrkiske specialiteter samt diverse fiskeretter - både ude og indendørs. Hos Bayside Brasserie får du i klassiske og elegante omgivelser overblik over bugten fra første sals højde, mens du nyder en af de lækre fiske- eller skaldyrsretter.

Se mere her:
Mermaid Quay

St. Davids shoppingcentret
Det store shoppingcenter i centrum har udover et hav af tøjbutikker dedikeret øst-fløjen i to etager til spisesteder.
Store kæder som Signor ValentinoChimi Changa og Yo Sushi byder på italiensk, mexicansk og japansk, men udvalget er meget større.

Se mere her:
St. Davids 2

Take Aways

Bwyty Hayes Island Snack Bar
Victoria Place i Hayes-områdets hjerte, er som et lille stykke Paris placeret i Cardiffs gågade. Og den træbeklædte, grønne snack bar i midten er et ikon i bybilledet for de lokale.

Her snupper forretningsfolk en kop te på vej på arbejde, og bygningsarbejdere mødes over en gang frokost. En frokost som dog lang fra er fransk-inspireret. Blandt favoritterne er en Bacon Roll (krydderbolle med bacon) og klassikeren Roast Pork Sandwich med 'stuffing' og æblesauce.

Den lille dekorative hytte var oprindeligt pakkekontor for Cardiff Corporation Tramways, men der er nu blevet langet sandwiches over disken i over 60 år. Et godt sted at mærke hverdagens puls.
Du finder den få meter fra Cardiffs turistinformation i centrum.

Caroline Street - Fish & Chips
Blandt de lokale er der delte meninger om kælenavnet er 'Chippy Lane' eller 'Chippy Ally' - men alle er enige om at det er her man finder mad efter 'a night out', på de mange pubber og diskoteker rundt om hjørnet. For Caroline Street er nærmest belejret af 'chip shops', som man kalder de fastfood take aways der sælger fish & chips.

Er du ikke til fisk, er 'cheese, chips and gravy' en anden populær, tømmermænds-forebyggende klassiker. Pommes frites overhældt med brun sauce og smeltet ost. Vælg selv hvor du vil prøve denne 'delikatesse', men Dorothy's siges at være den ældste chip shop på denne legendariske gade.

'Chippy Lane' er om dagen mest en smutvej mellem St. Mary Street og The Hayes, men i de sene nattetimer et studie i britisk ungdomskultur på godt og ondt.