Aktuelt

2. juni - 2017
Verdens øjne rettes mod Cardiff
Cardiff står overfor sit største sports event i historien, når fodboldens gigantiske Champions League finale spilles på byens stolthed af et stadion denne lørdag (3. juni) - og det forventes at 200.000 millioner ser med foran skærmene verden over. En hel unik mulighed for at skabe opmærksomhed om byen - og et event der har været undervejs i årevis.

Derfor er det med spænding i "dragehjerterne" at hele Wales står overfor verdens forventninger denne weekend, hvor et overflødighedshorn af fodboldfestivitas er lagt an, med alt fra en flydende fodboldbane i Cardiff Bay, til en kæmpe blå drage som troner på toppen af Cardiff Castle. Og naturligvis en medfølgende gedigen oprustning af sikkerhedsforanstaltningerne

For nylig åbnede den walisiske Real Madrid stjerne Gareth Bale sin egen sportspub ELEVENS i hovedstaden, og sympatien vil alt andet lige ligge hos bysbarnet når de den spanske kongeklub står overfor italienske Juventus søndag aften. Et pakket nationalstadion (oprindeligt Millennium Stadium) med godt 75.000 tilskuere vil skabe et inferno af en kulisse, mens mange flere tusind fans vil indtage byens gader og pubber, under et event der vil teste byens kapacitet til bristepunktet.

At spille en Champions League finale i Cardiff var med sikkerhed utopi for Gareth Bale da han voksede op i selvsamme by.


15. februar - 2017
Foråret kommer med St. Davids Day
Som herhjemme er det stadig vinter i den walisiske hovedstad, men foråret venter snart om hjørnet og der tages hul på den mere farverige tid med allerede når vi vender næste kalenderblad. For 1. marts er lige med fest og parker fyldt med påskeliljer, som er blandt de traditionsrige symboler på
St. Davids Day - fejringen for den walisiske skytshelgen Sankt David.

Præcis som du nok kender det fra den irske St. Patricks Day bringer det fest og farver med sig. For selvom St. Davids Day ikke er en officiel helligdag i Wales, så fejres den med et hav af festligheder, som parader, koncerter, mad og traditionsrige folkedragter. Et godt tidspunkt at opleve Cardiff på.

Find mere information om St. Davids Day paraden i Cardiff på www.visitcardiff.com


28. november - 2016
Julen spreder magi over Cardiff
Isen brydes igen af skarpe skøjteskær mens forlystelserne hos Cardiffs evigt populære Winter Wonderland atter trækker lokale og besøgende til i tusindvis. Det er igen blevet den tid på året, og den walisiske hovedstad står bestemt ikke bagerst i køen når det gælder om at sætte den rette stemning.

Foran historiske Cardiff Castle glimter et splinternyt juletræ, men ellers er det traditionerne som holdes ved lige, med de mange markedsboder i centrum. Her lokker lokale kunsthåndværkere med spændende gaveidéer, mens duften af mad og juleknas tvinger dig til at stoppe og nyde en pause.

De charmerende gamle butiksarkader kæmper igen om med opmærksomheden med de store flotte shoppingcentre, så skulle december være våd er her timevis af oplevelser indendøre.

Så hvorfor ikke smutte en juletur til Cardiff? Du kan nå det endnu!


15. september - 2016
Oplev Cardiff i 'ALT for damerne'
For et par uger siden var min artikel om Cardiff som overset hovedstad og shoppingmekka med i magasinet 'ALT for damerne' som udgives af Egmont. Og for en uge siden blev artiklen også lagt online på magasinets hjemmeside.

Ta' derfor et kig og find yderligere inspiration til en tur til Cardiff - og del gerne med en ven som endnu ikke har fået øjnene op for den walisiske hovedstad.

Du finder artiklen HER

23. juli - 2016
Cardiff Bay Beach er tilbage
I går åbnedes sommerens store trækplaster ved Cardiff Bay, for fjerde år i træk. Cardiff Bay Beach og den kunstige sandstrand er blandt de mest populære events i den walisiske hovedstad, og et sandt overflødighedshorn af underholdning og sommerstemning ved havnen.

Her er et helt lille tivoli stablet på benene med masser af forlystelser og boder for hele familien, og strandtemaet kan opleves helt til 4. september.

30. maj - 2016
Juni indleder sommeren med spændende events
Foto: Cardiff Castle
Juni er lige om hjørnet og sommerens første måned byder traditionelt på store events i Cardiff.

Fra 18.-19. juni er der sværdkampe og ægte riddere ved middelalderstævnet Joust! bag Cardiff Castles mure.


Og weekenden efter, fra 23.-26. juni, er det de smukke katamaran-både der kæmper ved Cardiff Bay, når Extreme Sailing Series igen kommer til Wales. Så ta' til Cardiff og hep på danske Team SAP!


Læs mere om disse events
HER

31. marts - 2016
5 gode grunde til at tage på sommerferie i Cardiff
I og med at du besøger Oplev Cardiff har byen formentlig allerede fanget din opmærksomhed - men hvorfor ikke tage næste skridt og vælge Cardiff som feriedestination her til sommer? Det er nemt at flyve til Bristol og tage resten af turen til Wales i tog eller bus, og her får du 5 rigtig gode grunde til at prøve noget nyt med en rejse til Cardiff:

1. Spudlende byliv
Cardiff har den helt rette størrelse og opbygning til at den nemt kan udforskes til fods - mens den samtidig har utroligt meget at byde på. Er du til storby-ferie vil du ikke mangle muligheder her, med et nærmest uendeligt udvalg af caféer, restauranter og naturligvis klassiske pubs. Cardiff står bestemt heller ikke tilbage hvad angår shoppingmuligheder - i de gamle arkader, de moderne butikscentre, gågaderne eller på markederne. Se meget mere under
Nyd og Shop amok.


2. Levende historie
Historien lever fortsat i den walisiske hovedstad og den formidles på spændende måder hos attraktioner som middelalderborgen Cardiff Castle og det naturhistoriske museum ved St. FagansFlere historiske bygninger kan også nydes i centrum samt i den idylliske forstad Llandaff, mens moderniserede Cardiff Bay har links til fortiden med den ikoniske Pierhead Building og den lille hvide Norwegian Church. Se mere under Oplev.


3. Fantastisk arkitektur
Cardiff Bay og den transformerede havnefront byder udover historiske perler på moderne arkitektur i verdensklasse. Det multikulturelle Wales Millennium Centre og det miljøvenlige politiske hovedkvarter The Senedd må man ikke gå glip af, men også i centrum er moderne arkitektur skudt op mellem de seneste årtier. Det gigantiske Principality Stadium er et must for sportsnørder. Se Oplevelser ved Cardiff Bay.

4. Kultur og events
Kulturen blomstre i Cardiff og flere og flere events tilføjes til kalenderen hvert år. Mens juni traditionelt byder på middelalderstævne bag Cardiff Castles tykke murer, er Cardiff Bay det mest travle sted for kulturelle oplevelser om sommeren. International Food and Drink Festival i juli skaber i den grad liv ved havnen, mens Cardiff Bay Beach i juli og august trækker børnefamilier i tusindvis til den kunstige strand. Læs mere om de spændende events under Events & shows.

5. Storslået natur
Wales er mest kendt for sin storslåede og til tider rå natur, og selv midt i Cardiff findes et hav af smukke byparker, som sammen med promenaden ved bugten indbyder til afslapning og vandreture. Men man skal ikke langt udenfor byen hvis man vil opleve mere af Wales' vilde side. Du kan såmænd finde fin sandstrand ved Barry Island en kort togtur væk - eller betagende bakker og dale omkring smukke Caerphilly. Se mere under Slap af og Ta' ud.19. februar - 2016

Cardiff blandt Europas bedste hovedstæder
I en ny EU-undersøgelse rangeres Cardiff på højde med København og Stockholm, på en liste over Europas bedste hovedstæder at leve i. Den walisiske hovedstad deler 3. pladsen med de ovennævnte byer, mens Oslo topper foran Belfast. Dermed er Cardiff gået tre pladser frem på listen siden den seneste undersøgelse for to år siden.

Listen bygges på en række af forskellige aspekter så som jobmuligheder, huspriser, uddannelse, sundhed og sikkerhed. Men set fra turisme-vinklen lige så vigtigt på aspekter som kulturelle aktiviteter, offentlig transport, shoppingmuligheder, offentlige pladser og grønne områder.

Dermed understreges den enorme fremdrift der fornemmes i Cardiff i disse år, og som gør byen til en fremragnede ferie destination.

Se mere her


5. februar - 2016
Rugbybrag venter i Cardiff
Den kommende tid byder på store rugbybrag i Cardiff når den prestigefyldte 6 Nations turnering skaber stemning i hovedstadens gader. Mens Wales skal spille udekampe mod Irland og rivalerne fra England, har de til gengæld tre hjemmekampe på Principality Stadium som fornylig blev omdøbt fra det originale Millennium Stadium.


Wales rugby-helte kan således opleves:
13. februar mod Skotland
26. februar mod Frankrig
19. marts mod Italien

Hvis du rejser til Cardiff omkring disse dage, vil du opleve en fantastisk del af walisisk kultur - rugbyfan eller ej. For her præges bymidten af stopfyldte pubber og farverige fans fyldte af håb. Rugby'en samler i den grad den stolte nation og der er yderst sjældent ballade mellem fans af den hårde sport.

Wales triumferede som vindere af turneringen i 2005, 2008, 2012 og senest i 2013.11. december - 2015
Fokus på Cardiffs ishockeyhelte
I denne tid er der fuld knald på den hyggelige skøjtebane ved byens Winter Wonderland foran rådhuset - en fast del af juletraditionerne i hovedstaden. Men fra august til april er der normalt fokus på en anden isflade. Den byens ishockeyhold Cardiff Devils tørner ud på til kampene i den bedste britiske liga. Hallen der er kendt som The Big Blue Tent har efterhånden tjent som "midlertidig" hal i 10 sæsoner, men i starten af det nye år erstattes den af den topmoderne Ice Arena Wales - der bringer forholdende for skøjtesporten i hovedstaden op på et passende niveau.

Der er garanti for god underholdning når man tager til ishockeykamp i Cardiff, og jeg har netop skrevet en artikel om Cardiff Devils til det danske ishockeymagasin, Faceoff-Online.

Læs om 'Topholdet i teltet'


4. oktober - 2015
Tag til Cardiff i efterårsferien
Techniquest
Har du ikke allerede planlagt din efterårsferie er Cardiff den oplagte mulighed for en anderledes byferie. Her venter masser af oplevelser hvad enten du rejser med eller uden børn, og hvad end vejrguderne sender ind over den walisiske sydkyst. For Cardiff byder på masser af indendørs oplevelser, shopping, café liv og underholdning. Her et par forslag til hvad du kan lave i dragelandets hovedstad.

OPLEVELSER FOR BØRN
St. Mary Street Market
Tag ungerne med på en sejltur ved Cardiff Bay, besøg Techniquest - eksperimentariet i børnehøjde, eller tag en tur til det nationalhistoriske museum ved St. Fagans. Sidstnævnte er ganske gratis og byder på historiske bygninger fra hele Wales, samt bondegårdsdyr, gamle købmandsforretninger og værksteder. For mindre børn er Cardiffs karakteriske 'Animal Wall' sikkert også et hit. Se menuen 'Oplev'

SHOPPE- OG CAFÉ TUR 
White water rafting ved Cardiff Bay
Cardiff er blandt Storbritanniens bedste shoppingbyer og et godt alternativt til den klassiske London-tur. Her kan du shoppe løs i de spændende og smukke victorianske arkader, som gemmer på masser af specialforretninger og hyggelige caféer. Kig også forbi det permanente og overdækkede Cardiff Market, eller gå på jagt efter loppefund ved St. Mary Street Market fra 10.-12. oktober. Som kontrast finder du det store moderne St. David's shoppingcenter i hjertet af det livlive Hayes-kvartér Se menuen 'Shop amok'

HERRETUR
Planlægger du en tur med gutterne finder du også alt hvad du behøver i Cardiff. Søndag den 11. oktober tørner Frankrig og Irland ud ved Rugby VM på byens gigantiske Millennium Stadium, og hvad enten du er til rugby eller ej er der garanti for en stor sportsoplevelse. Ved Cardiff Bays 'Sports Village' kan i kaste jer ud i en gang white water rafting på det professionelle anlæg, og derudover disker Cardiff op med et bredt udvalg af gode pubber. Prøv den lokale øl 'Brains Black'. Se menuen 'Dyrk'

Se mere om hvordan du rejser til Cardiff HER!


23. april - 2015
Oplev Cardiff fylder et år
I dag er det et år siden at oplevcardiff.dk gik online, som dedikeret guide til den walisiske hovedstad. Og håbet er at guiden har givet inspiration til at prøve denne oversete europæiske destination.

Specielt sommeren er fyldt med oplevelser i Cardiff, hvor masser af festivaller, kulturelle events og sportslige højdepunkter er på programmet. En skøn blanding af mad, musik og rå action. Se 'Events & Shows' for at få en oversigt over hvad der sker hvornår - så du kan planlægge din tur bedst muligt.

Her på siden vil der fortsat blive arbejdet med at udbygge og forbedre, og forslag og feedback modtages meget gerne i den forbindelse. Send en mail her

Vil du følge med i de seneste updates, samt have løbende inspiration til byen, så husk at 'like' Oplev Cardiff på Facebook - eller del linket med en ven der kunne bruge en íde til ferien!


16. april - 2015
Cardiff artikel i Femina
I morgen - torsdag den 16. april - udkommer magasinet Femina med en stor rejseartikel om Cardiff, hvor du får masser af inspiration til en storbyferie i den walisiske hovedstad.

Artiklen er bragt af Oplev Cardiff og åbner op for et spændende alternativ til de velkendte storbydestinationer. Køb bladet og følg Oplev Cardiff på Facebook for løbende updates om byen og om kommende artikler.

Femina er en af Danmarks mest populære kvindemagasiner, og på deres hjemmeside kan du se et kort udpluk af det øvrige indhold i denne uges nummer.


17.-19 april - 2015
Grønne fingre og blomsterhav i Bute Park
Storbritannien er kendt for sine mange haveshows og events, der trækker de entusiastiske britiske haveejere ud af buskene i tusindvis. 'Royal Horticultural Society' står bag de mest populære events som kombinerer havebrug og velgørenhed, og fra 17.19. april præsenteres RHS Flower Show Cardiff i skønne Bute Park.

Her kan alle med grønne fingre få tips og tricks til haven derhjemme, og alle kan nyde de mange smukke blomster bag Cardiff Castle. Så book din forårs ferie i Cardiff, og kryds fingre for godt vejr. Billetterne kan købes ved indgangen og fås for £12 pr. dag.

Find mere info på www.rhs.org.uk


19. februar - 2015
Oplev Cardiff i Femina
I dag udkommer kvindemagasinet Femina med rejseartiklen 'Guide til det hemmelige Europa', som introducerer dig til ti spændende europæiske destinationer, deriblandt Cardiff.

Den korte intro til den walisiske hovedstad er bragt af Oplevcardiff.dk, som også nævnes i guiden.

Køb bladet for at få inspiration til forårets og sommerens ferier!


4. februar - 2015
Cardiff artikel på Rejseblokken.dk
Fra i dag er min gæsteartikel '8 grunde til at besøge Cardiff' online på Rejseblokken.dk - Én af Danmarks absolut bedste rejseblogs.

En lille intro til den walisiske hovedstad og hvorfor det er værd at prøve dette alternativ til de mere traditionelle turistmål. Rejseblokken.dk kan ligesom Oplev Cardiff også følges via Facebook her!


8. januar - 2015
Planlæg din rejse til Cardiff i 2015
Et nyt år er startet og nye ferier venter i 2015. Derfor er det oplagt allerede nu at planlægge din tur efter hvad du gerne vil opleve - ikke mindst hvis du rejser til Cardiff, hvor der året rundt er masser af spændende events på programmet.

Foråret er smukt i Wales, og første højdepunkt er den farverige St. Davids Day den 1. marts. Her findes de traditionelle klædedragter frem til den store parade i centrum, hvor sang, musik og et hav af gule påskeliljer sætter stemningen.

Med sommeren kommer de mange festivaller, og specielt Cardiff Bay er en magnet på både lokale og turister. I juni er Cardiff Castle vært for den storslåede middelalderfestival Joust!, mens der kommer fart over feltet på Millennium Stadium ved det årlige Speedway Gran Prix. En oplagt mulighed for at støtte de danske kørere i den gigantiske arena.

I juli er smagen i højsædet ved Cardiff International Food and Drink Festival, mens samme område disker op med Cardiff Harbour Festival i august. Fra slutningen af juli til slutningen af august kan hele familien desuden få sand under fødderne ved Cardiff Bay Beach, med tilhørende forlystelsespark.

I september er der mulighed for at opleve walisisk kultur ved det store dyrskue Cardiff Country Fair - som bliver afholdt i en smuk kulisse ved Cardiff Castle og Bute Park. Og i oktober har du mulighed for at deltage i en af Storbritanniens største gadeløb, Cardiff Half Marathon - så start din træning i god tid.

Er du mere til hygge og julestemning, byder december på et hav af julemarkeder i den smukt pyntede bymidte, hvor Cardiff Winter Wonderland er en yderst populær familie-destination.

Læs meget mere om disse begivenheder under Oplev - Shows & Events


30. oktober - 2014
En by i rivende udvikling
Cardiff er en by i evig forandring og med et enormt potentiale. Der arbejdes allerede nu på en helt ny bydel kaldet 'Cardiff Pointe' ved byens marina, mens nabo-området kendt som International Sports Villlage, beriges med nyt stort isstadion og en indendørs ski-dome.

Nu har WalesOnline så fremlagt nye spændende planer for en gennemgribende totalrenovering af den uddaterede banegårdsplads. Planer som så småt er sat i værk i form af den første kontorbygning, men som over de næste 3-5 år kan forvandle området til moderne puslespil af boliger og kontorkomplekser.

Blandt disse planer er et nyt centralt hovedkvarter for BBC Wales,  passagen Millennium Walkway, samt en 27-etagers skyskraber som nabo til Millennium Stadium. Indtil videre er nogle af disse projekter blot på idéstadiet, men sikkert er det at Cardiffs banegårdsplads (billedet) vil få et markant anderledes ansigt over de kommende år.


27.-28. september - 2014
Bondegårdsidyl ved Cardiff Castle
Foto: cardiffcountryfair.com
Denne weekend byder på dyrskuestemning og bondegårdsidyl omkring Cardiffs smukke middelalderborg. Cardiff Country Fair byder på underholdning for hele familien når køer, grise og de berømte walisiske får stilles til skue, mens traktorerne funkler på ræd og række.

Der bliver dystet i alt fra gummistøvlekast til og tovtrækning, mens både børn og voksne kan deltage i diverse madlavnings-konkurrencer. Hør foredrag med fokus på walisisk landbrug og bæredygtighed, eller lyt til de forskellige livebands der optræder weekenden over.

Billetpriserne ligger på £8.5 for voksne og £5 for børn, så find din indre bonderøv frem og ta' en smuttur til Cardiff.

Find mere info her: www.cardiffcountryfair.com


22.-25. august - 2014
Danske sejlsportsstjerner i Cardiff
Weekenden 22.-25. august bringes den Eksklusive Extreme Sailing Series tilbage til Cardiff Bay for 3. år i træk - og igen er det med deltagelse af det danske Team SAP.

En sport som ikke får megen opmærksomhed i Danmark, men hvor de spektakulære katamaranbåde trækker tusindsvis af tilskuere til ekssklusive destinationer verden over.

Team SAP vil over weekendens mange heat kæmpe mod de 11 øvrige teams om vigtige point, for at forbedre den nuværende placering midt i feltet - og det er ganske gratis at overvære som tilskuer.

Det prestigefyldte sejlsportsevent indgår i øvrigt i Cardiff Harbour Festival, der udover action på vandet byder på markedsstemning, shows og øvrige sportskonkurrencer.

Find mere info her: extremesailingseries.com


25. juli - 31. august - 2014
Et sand(t) slaraffenland ved Cardiff Bay
Lige nu oplever det sydlige Wales og ikke mindst Cardiff, en helt fantastisk sommer med nærmest sydlandske forhold og masser af solskinstimer. Derfor er det oplagt at tage en tur til stranden.

Som borger i Cardiff skal man normalt til forstaden Barry for at få sand under fødderne, men fra forrige weekend og en måned frem kan der bygges sandslotte ved Cardiff Bay.

Her bugner Roald Dahl pladsen af underholdning og forlystelser for børn og voksne, mens mange spændende events kan opleves langs havnen og på selve bugten. Et must hvis du rejser til Cardiff i august!

Find mere info her: www.cardiffbaybeach.co.uk


18. juni - 2014
Drabelige ridderkampe i Cardiff
Sværdene svinges, lanserne splintres og hestene prydes af farvestrålende dækkender, når man denne weekend atter afholder det traditionsrige middelalderstævne Joust! Dette foregår i passende omgivelser bag Cardiff Castles mægtige mure, og er et sikkert hit for hele familien.

Foto: cardiffcastle.com
Her kommer store som små udklædt i middelalder-kostumer, for at beundre de tapre riddere i skinnende rustninger, som dyster i diverse drabelige decipliner. Her kan man nyde de spektakulære opvisninger eller selv prøve kræfter med fægtning, jonglering og bueskydning. Ligesom du har mulighed for at udforske selve borgen indefra.

Kan du ikke nå en spontan Cardiff-weekend i denne omgang (21.-22. juni), er dette en tilbagevendende tradtion. Så planlæg næste års tur og giv familien en rejse tilbage i tiden.


9. maj - 2014
Ta' til ølfestival på gigantisk pub
Er du øl-entusiast kan du godt begynde at booke din rejse til Cardiff. For om godt en måned, fra 5.-7. juni, forvandles Millennium Stadium i hjertet af Cardiff til en gigantisk pub. Det sker når organisationen Campaign for Real Ale (CAMRA) og den walisiske rugbyunion i samarbejde inviterer til 'W-ales Beer Festival 2014'.

Op mod 70 walisiske bryggeier vil være repræsenteret med 270 slags øl, mens der også vil være 200 forskellige slags cider at prøvesmage. Derudover bydes der på lækker mad og livemusik, så der er alle muligheder for at få en fantastisk weekend i den walisiske hovedstad.

Festivallen er også kendt som Great Welsh Beer & Cider Festival. Det er første gang at den afholdes på Millennium Stadium, hvor det kæmpestore tag trækkes for til lejligheden. Det lokale Cardiff-bryggeri S.A. Brains vil naturligvis være bredt repræsenteret, ligesom der er samarbejde med flere af byens omkringliggende pubber.

Billetterne købes for én dag eller alle tre dage og ligger til hhv. £10 og £25. De kan bookes her.


4. maj - 2014
'Bluebirds' kæmpede forgæves
Når Cardiffs 'Bluebirds' på søndag tager mod topholdet Chelsea på Cardiff City Stadium, bliver det klubbens sidste optræden i Premier League i denne omgang. Det ligger fast efter at holdet lørdag tabte 3-0 ude imod Newcastle til stor ærgrelse for de mange trofaste fans.

Dermed er redningsaktionen afblæst, og klubben må definitivt tilbage i den næstbedste række efter en turbolent sæson. Håbet er at holdet kan bibeholde et højt niveau, og hurtigt vende tilbage for at repræsentere Cardiff på højeste plan. Trods nedrykningen vil byen stadig kunne byde på fodbold på højt niveau i The Championship næste sæson, hvor billetterne vil være billigere og lettere at få fingre i.


25. april - 2014
Cardiff kan blive EM-vært i 2020
Wales har ikke tidligere været vært for en af de store slutrunder i fodbold, men ifølge walesonline.co.uk har det walisiske fodboldforbund (FAW) nu officielt afleveret en ansøgning om Europamesterskaberne i 2020.
Til den tid udvides turneringen til 24 hold, og det er planen at der skal spilles i 13 forskellige værtsbyer. København er også blandt den store bunke af ansøgere, der til september i år får svar på deres ansøgning.

Bliver Wales valgt ud, er det naturligvis Cardiff der skal tage imod de mange fans, og Millennium Stadium der skal lægge græs til de vigtige kampe. Værtskaberne uddeles i pakker af 4 kampe, mens én værtsby får æren af semifinaler og finalen. Det walisiske håb er at man med én af verdens største indendørs arenaer har mulighed for at få tildelt åbningsceremonien og åbningskampen. Teoretisk set med Wales som den ene deltager hvis de røde drager med Gareth Bale i spidsen har held til at kvalificere sig.

Bag Wales' EM-bud ligger vigtige aftaler med blandt andet lufthavnen i Bristol, samt hovedstadens mange hoteller.


22. april - 2014
Cardiff City kæmper for overlevelse
Mens de grønne nuancer skyder frem i de mange smukke byparker i Cardiff, kæmper byens fodboldflagskib, Cardiff City F.C., en intens kamp for at overleve i den prestigefyldte Premier League.
Med en aktuel placering lige under nedrykningsstregen og bare tre kampe tilbage, er det alt eller intet for den hårdt prøvede klub, der har haft en svær sæson i det fine selskab.

Denne og næste weekend byder på afgørende kampe på udebane mod Sunderland og Newcastle, mens det hele i sidste ende kan stå eller falde, med sæsonens sidste kamp hjemme mod topholdet Chelsea. Der vil med garanti være udsolgt på Cardiff City Stadium og gang i byens mange pubber. Og klarer holdet skærerne vil overlevelsen blive fejret som en lille mesterskab i byens gader.
Følg klubben på: www.cardiffcityfc.co.uk


29. marts - 2014
Planlæg dit halvmarathon i Cardiff
I dag blev det prestigefyldte IIAF World Half Marathon Championship løbet gennem Københavns gader, men om to år går turen til Cardiff som sidste år blev valgt som arrangør i 2016. Løbet afvikles i marts, og det betyder at mange af de professionelle løbere vil benytte dette løb som forberedelse frem mod OL i Rio senere samme år.

Der afholdes i forvejen et årligt halvmarathon i Cardiff, med op mod 20.000 deltagere. IIAF mesterskabet afholdes kun hvert andet år, og vil i 2016 være den 22. udgave. Det vil være fjerde gang det afholdes i Storbritannien, hvor blandt andet Bristol og Birmingham tidligere har været værtsbyer.

Det unikke ved dette event er at glade amatører og motionister helt bogstaveligt kan følge i hælene på verdens bedste. Derfor er det oplagt at slå to fluer med et smæk, og arrangere en aktiv ferie i den walisiske hovedstad. Planlæg din træning og dit ophold i god tid så du ikke får kolde fødder - eller står uden hotel.