Fyr den af

Foto: www.peppermintbar.co.uk


Vil du byde 'den røde drage' op til dans i den walisiske hovedstad, har du alle muligheder for at få en festlig aften. Hvad enten du er til sportspubben, den pulserende natklub eller en rolig pint og live musik.

Grundet centrums kompakte nattelivs-scene, er Cardiff en populær destination for både lokale og tilrejsende polterabendner. Derfor er det ikke unormalt at se feststemte folk i fantasifulde udklædninger sætte gang i gaderne.

Og skal der festes igennem i Cardiff kommer du ikke uden om nattelivets hovedgade - St. Mary Street. Her findes en lang række af pubber, tema-barer og natklubber, så det er bare at starte fra en ende af. Cheers!

(Klik på adresser og stedbetegnelser for at se placeringen på Google Maps)

St. Mary Street området

O'Neill's
Med livemusik på scenen hver aften, er der altid god stemning i den store irske pub O'Neill's. En klassisk 'multifunktionspub' hvor der kan nydes både brunch, frokost og middag - samt følges med i diverse sportslige dramaer.

Pubben er grundet dens centrale placering et populært samlingssted under store events i byen, og altid et godt udgangspunkt for en bytur.

Du finder O'Neill's blot to minutters gang fra hovedbanegården, på hjørnet af St. Mary Street og Wood Street.

Adresse: 85-87 St. Marys Street, CF10 1DW
Se mere her: www.oneills.co.uk

The Prince of Wales
På modsatte hjørne overfor O'Neill's bør man unde sig selv et glas skummende øl eller en iskold cider hos The Prince of Wales. Indrettet i den smukke gamle teaterbygning fra 1878, er pubben bogstaveligt talt en spektakulær kulisse for sine gæster.

Det var under navnet New Theatre Royal man oprindeligt bød indenfor i denne bygning, som i dag er en blanding af gotisk og græsk stil.

I dag er en af flere barer placeret hvor scenen førhen lagde gulv til dramaer og komedier, mens en gangbro fører op til pladserne på det ene af de to øvre niveauer. Bliver brædderne lidt for skrå så tømmermændende skal bekæmpes dagen derpå, kan man passende vende tilbage og nyde en brunch til yderst overkommelige priser.

Adresse: 81-83 St. Marys Street, CF10 1FA
Se mere her: www.jdwetherspoon.co.uk


Walkabout
Australsk sportspub og bar i ét. Her kan du se sport på en kæmpeskærm mens du nyder din Fosters.

Walkabout blev fornylig renoveret for et millionbeløb og byder udover sport på diverse events samt klassiske pub-menuer.

Adresse:
65-74 St. Mary Street, CF10 1FA
Se mere her:
www.walkaboutbars.co.uk


Peppermint Bar
Dette friske pust finder du på hjørnet af St. Mary Street og den festlige Mill Lane.

Bag den brune og mintgrønne facade diskes der op med lækker loungestemning - hvad enten du vil spise, danse eller bare nyde en god cocktail.

Adresse:
63 St. Mary Street, CF10 1FE
Se mere her:
www.peppermintbar.co.ukRetro
90'er stemning, klassiske cocktails og karaoke er nogle af de ting der er på programmet hos natklubben med det rammende navn.

Et populært sted for farverige tema-events og de i Cardiff allestedsværende polterabendner.

Adresse:
7 Mill Lane, CF10 1FL
Se mere her:
www.retrocardiff.co.uk
Øvrige centrum

Depot
"Depotet" er blandt Cardiffs nyeste og mest originale event-steder, og kombinerer på fornemmeste vis den ugentlige 'Street Food Social' (hver lørdag) med alverdens øvrige arrangement, live-musik og eksempelvis øl- og gin-festivaller.

Det hele finder sted i de tidligere lagerhaller som nu er kreativt indrettet og flankeret af street food trucks, som disker op med alt fra fish & chips til gourmet burgere.

Depot åbnede i 2015 og har siden haft et stærkt tag i både besøgende og lokale Cardiffians, som glædeligt finder vej til industrikvarteret mellem centrum og havnen for at få en hyggelig aften. Tjek hjemmeside for at se de aktuelle events.

Adresse: Construction House, Dumballs Road, CF10 5FE
Se mere her: www.depotcardiff.com

Urban Tap House
Et gennemført koncept og et tempel for enhver øl-entusiast. Urban Tap House nær Millennium Stadium blev åbnet i efteråret 2013, af to selvudnævnte ølnørder fra Newport, som siden 2012 har kørt mikrobryggeriet Tiny Rebel med bragende succes.

I 2014 vandt Tiny Rebel guld ved de walisiske ølmesterskaber, med deres american pale ale FUBAR, hvilket blot er én af en lang række priser.

Urban Tap House byder på en lang række spændende Tiny Rebel øl på både flaske og fad. Hvert af rummene i den to etager store bar er indrettet med hvert sit tema, så her er både stil- og ølmæssigt noget for enhver smag.

Adresse: 25 Westgate Street, CF10 1DD
Se mere her: www.urbantaphouse.co.uk

BrewDog Cardiff
Endnu en højborg for ølentusiaster, hvor det skotske bryggeri BrewDog serverer både mad og øl fra fad. Indenfor i den råt indrettede bar løber mere end 30 forskellige øl fra hanerne, og fokus er naturligvis på BrewDogs egne populære varianter. Der præsenteres dog også løbende en række af forskellige 'gæsteøl', og her er danske Mikkeller ofte er i høj kurs.

Bryggeriet har en række vedvarende klassikere samt specialudgaver i tidsbegrænsede perioder. Fælles for dem alle er det unikke grafiske udtryk og de kreative navne. Du kan derfor smage på øl som Punk IPA, Cocoa Psycho og Dead Pony Pale Ale, hvoraf sidstnævnte er en anbefalelse værdig.

I Cardiff findes BrewDog på Westgate Street nær hjertet af byens natteliv, og er derfor et godt sted at starte en tur i byen. Udover hele Storbritannien, findes BrewDog barerne i Japan, Sverige, Finland, Italien og Brasilien.

Adresse: 31 Westgate Street, CF10 1DX
Se mere here: www.brewdog.com

Revolucion De Cuba
Her er maden krydet og rommen autentisk, mens danserytmerne lokker til fest og farver. Tag en tur til Cuba for en aften i denne smukt dekorerede restaurant og bar. Den findes i The Friary strædet - en sidegade til Queen Street.

Adresse: The Friary, CF10 3FA
Se mere herwww.revoluciondecuba.com


Clwb Ifor Bach
'The Welsh Club' som den populært kaldes er en institution i Cardiffs natteliv. En unik krydsning mellem socialt samlingssted, med fokus på at bevare det walisiske sprog - og populært spillested og natklub, med en forkærlighed for undergrunds musik og elektroniske beats. Et must-visit hvis man er til den slags.

Find den i den lille Womanby Street - midt mellem Millenium Stadium og Cardiff Castle.

Adresse: 11 Womanby Street, CF10 1BR
Se mere herwww.clwb.net


Buffalo Bar
Et af de mest originale og atmosfærefyldte gå-i-byen-steder i Cardiff. Udefra ligner det mest af alt et almindeligt byhus, men indenfor er der hygge og loungestemning i stor stil. Buffalo Bar er på én gang café, restaurant, bar, spillested og natklub. Her er sætter diverse DJ's dagsordenen - indenfor eller på barens terrasse.

Adresse: 11 Windsor Place, CF10 3BY
Se mere her: www.buffalocardiff.co.uk